alpencamping_mountain

RADOŚĆ

alpencamping_fishing

RELAKS

Feel free to look around

alpencamping_grill

ZAWSZE ŚWIEŻE

alpencamping_coffee

WSPÓLNE CHWILE

NIEZALEŻNOŚĆ

alpen_camping_grill_k2000_05

Karkówka grillowana na kuchence gazowej z ziemniakami i brokułem.

Składniki: 
Karkówka wieprzowa 1 kg, 4 kotlety.
Cebula 2 szt.
Brokuł 350 g.
Ziemniaki obrane 600 g.
Czosnek 6 ząbków.
Majeranek 1 łyżka.
Papryka słodka mielona 1 łyżka.
Olej 50 ml.
Woda 150 ml.
Musztarda 2 łyżeczki.
Sól do smaku.
Pieprz do smaku.

Przepis i film zamieszczony dzięki uprzejmości kanału Gotuj to sam !!!

Przygotowanie

 Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na 8 części, zalewamy zimną wodą, brokuł myjemy i rozdzielamy na mniejsze różyczki, cebulę kroimy w grubsze plastry, czosnek drobno siekamy bądź miksujemy z olejem.  Karkówkę należy przepłukać. Zabieramy się za zrobienie marynaty.  Do większej miski wlewamy olej z czosnkiem, wrzucamy majeranek i paprykę, solimy i pieprzymy, całość mieszamy, następnie wrzucamy 4 równe kotlety z karkówki i dokładnie nacieramy marynatą, dorzucamy jeszcze cebulę i przekładamy nią karkówkę, przykrywamy i odstawiamy na kilka godzin.
Następnie mocno rozgrzewamy grill z brytfanną, jeśli chodzi o wypad plenerowy, a w domu rozgrzewamy mocno dużą patelnię i wrzucamy karkówkę z cebulą podsmażamy z 2 stron po 2-3 minuty, dolewamy 150 ml. wody i przykrywamy pokrywką, dusimy ok 20 minut i dorzucamy ziemniaki, można delikatnie posolić, dusimy kolejne 20-30 minut i dorzucamy brokuły, zmniejszamy jeszcze bardziej gaz i dusimy kolejne 15 minut i danie jednogarnkowe mamy gotowa.

Na sam koniec można dosolić jeśli jest to konieczne 🙂

Gotowe !!!

alpen_camping_grill_k2000_02